注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

No pain no gain

建筑设计>>hjl891212 flickr>harrywong891212

 
 
 

日志

 
 
关于我

lifestyle 建筑 设计 摄影 大混集

网易考拉推荐

归国小记  

2011-06-02 20:24:50|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
冇乜嘢写,就写下路途中所见所闻。
今次坐卡塔尔航空,经多哈转机返广州。
去多哈嘅路程发觉原来云层可以分两层,上层嘅云就好似晴空万里嘅时候喺地面望上去,纱状薄云嘅感觉;下层云层就呈块状,飞行高度啱啱达到下层云层嘅时候,望落地面就好似蒙咗层灰,望向远处就有可以睇到一条云际线喺中间,一嚿嚿薄云,好平均,大面积噉覆盖成个天空,搞到好似置身天堂云中城噉。
跟住又第一次喺日头能见度好清晰嘅情况下飞越海岸线,感觉都几正。
当地时间夜晚到达多哈,机场附近嘅民居间隔超级正,独立庭院,户与户之距离好疏,跟住郊野风景就系大片沙漠??见到有人喺沙漠度露营生火,超级有feel。由于好黑,睇唔清佢究竟就系海同沙漠直接连埋一齐定系就系一大块沙漠。
落机嘅时候,8个月嚟第一次感受到30度以上嘅滋味??
跟住转机返广州嘅时候,发觉个航班一半人系黑鬼,十几个捞头,几个越南人,其余全部都系阿拉伯人??广州人得3、4个??但系我等机嘅时候见到前一班飞上海嘅航班就70%以上系中国人??点解??
跟住就系呢个航班有中国乘务员,有个肥肥哋嘅空姐好可爱搞到我有想同佢撒娇嘅冲动不过最后就系临走倾咗两句=3=有些少后悔??
跟住就系白云机场附近嘅景色真系唔系好掂,而且唔知系未未起好,降落之后部飞机居然行咗(非滑行)十几分钟转咗N多个弯先到接驳通道,第一次见到飞机可以可以当跑车噉开,可惜冇漂移。
其实全部都系废话,求约会。
  评论这张
 
阅读(272)| 评论(6)
推荐

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017